Startzaterdag 2008

Op 20 september begonnen de vrijwilligers van Oranjestichting “De Aandacht” vol goede moed met het opbouwen van Startzaterdag 2008. De opening van het cultureel seizoen beloofde wat moois te worden: onder een strakblauwe hemel namelijk, werden alle activiteiten neergezet. Om 11 uur was iedereen er klaar voor, en de eerste kinderen begonnen met de spelletjes. Dit keer konden ze knutselen (er zijn héél véél prachtige fotolijstjes gemaakt!), sjoelen, blikkiegooien, en allerlei circusspelletjes doen. Ook was er een parcours om te skippyballen, konden de kinderen zich weer uitleven op een springkussen en konden ze zich laten schminken.

De kinderen (en alle vrijwilligers) genoten zichtbaar op deze schitterende dag. Hou www.oranjestichtingdeaandacht.nl in de gaten voor de foto's van deze dag. Om de sfeer nog gezelliger te maken was Hans DJ aanwezig. Hij heeft ons de hele dag (ook tijdens het opruimen) voorzien van vrolijke muziek. Om half 4 was het dan tijd om op te ruimen. Nadat de laatste kinderen geschminkt (de dames van de schmink blijken altijd tot het laatst zitten om de kinderen te versieren) en uitgespeeld waren, was het plein van de Hesseplaats weer binnen een half uurtje schoon. De vrijwilligers genoten nog na van een drankje, terwijl de kinderen tevreden naar huis gingen.

Het was een zaterdag met veel activiteiten in de omgeving en we zijn blij dat de opbrengst van de spelletjes-strippenkaarten en de giften toch nog 175 euro opleverde. Tesamen met de opbrengst van Koninginnedag kunnen we stichting Pallieter verblijden met ruim 750 euro voor de inrichting van Pallieterburght, het kinder hospice dat nu gebouwd wordt in Capelle a/d IJssel. Zie www.pallieterhelpt.nl voor meer informatie over Pallieter en de bouw van Pallieterburght.

Oranjestichting “De Aandacht” wil alle mensen bedanken die hebben geholpen deze Startzaterdag weer tot een succes te maken. Natuurlijk zijn dat onze sponsoren: de kerken van Open Hof, Stichting Buurtwerk Alexander, Sportstimulering Rotterdam, Brasserie ‘de Verandering’, Euro-Rigging b.v., Vestia, Woonbron, Nieuwe Unie, Winkeliersvereniging Hesseplaats en Comité Nationale Belangen. Maar we kunnen natuurlijk niets zonder onze vrijwilligers!

Allemaal bedankt voor een geslaagde dag, en we hopen iedereen weer te zien op Koninginnedag 2009!!